duminică, 13 mai 2012

Casa Miclescu Part 2

    Pe bulevardul Kiseleff nr. 35-37 se află o curte năpădită de buruieni din care abia se ză­reş­te frumoasa casă, azi părăginită, ce i-a apar­ţinut, cândva, pictorului George Demetrescu Mirea. Construit în 1902, în stil neoromânesc, imobilul a fost vândut avocatului Jean Miclescu, nu înainte ca artistul să-i decoreze tavanul cu splendide picturi. Acum e în posesia lui Ţiţi Dumitriu, fost antrenor Steaua care o lasă în paragină.

<<In 1994, casa a fost vanduta de catre un urmas al familiei Miclescu fostului antrenor al Stelei Dumitru (Titi) Dimitriu si lui Ilarian Puscoci.

Dupa ce au cumparat casa, cei doi au lasat-o sa se autodemoleze. Deoarece acest imobil este monument de interes local, legea nu permite demolarea ei. Daca insa imobilul ar disparea „pe cale naturala”, proprietarii ar avea de castigat 3.000 de mp in cea mai scumpa zona a Capitalei.>> (citat din articolul lui Radu Oltean www.art-historia.blogspot.com)

















2 comentarii:

  1. Revoltator! Proprietarul ar trebui arestat!

    RăspundețiȘtergere
  2. asa e dar in ziua de azi legea se vine mai bine ca painea in romania...sau mai pe scurt nu numai ca e oarba dar e si o curva cu experienta :|

    RăspundețiȘtergere